Söndagsutflykt

29 08 2011

Jag hade planerat att gå upp tidigt på söndagen för att försöka fota blåhakar och sedan åka ut och leta trollsländor. Det är verkligen säsongens sista veckor och för vissa arter är det bara dagar kvar. Självklart vaknar jag av spöregn vilket inte är samma sak som +18 och sol som SMHI hade föreslagit kvällen före.

Åkte en sväng till soptippen i västerås, det låter inte så charmigt men den hyser många fåglar och ibland riktiga rariteter. Hittade inga blåhakar, det enda av ”glädje” var steglits och buskskvättor men de var väldigt skygga så jag gav upp efter ett par timmar. Det märks att man jagar fågel på tippen för alla fåglar stack så fort man visade sig.

Jag hamnade tillsut i utkanten av Köping på ett fågelställe som heter Norsa. Spanade med tuben efter en gravand som hade synts på morgonen. Den hade senare rapporterats sträcka förbi Kvicksund så den hade dragit innan jag kom. Fick se smådopping, lärkfalkar, grågäss, knölsvan, brushanar, bläsänder, krickor, vipor, trutar och skarv. Dessutom en ung pilgrimsfalk som flög in och letade lunch.

Vädret växlade mellan sol och spöregn, dessutom blåste det nåt in i he…

Gav mig sedan ut i hagmarken efter trollsländor. Fick se min första ”Svart Ängstrollslända”. Annars var det svårskådat i blåsten, sländorna flög högt och snabbt i vinden.

En Tegelröd Ängstrollslända tror jag.

Sista av allt lite gräshoppor…Jag skulle samla in några till ödlorna här hemma. Kärrgräshoppan är en söt krabat men också väldigt bra mat.

Annonser

Åtgärder

Information

3 responses

29 08 2011
Lotta

En röd trollslända har jag aldrig sett tror jag. Ska försöka komma ut med kameran nästa vecka.

3 10 2011
David

Vad använde du för objektiv till bilderna?

3 10 2011
Jocke

Det är en Nikon D80 och Sigma 150/2,8. Allt på frihand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: